VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Worms Collection
Worms er en spillserie som sannsynligvis ikke trenger noen introduksjon. De gærne markene har skutt på hverandre med bazookaer, håndgranater, hagle og mer til helt siden 1995. Nå kommer den ultimate samleplaten for deg som vil kjenne litt på nostalgien.
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 3. October 2012 kl. 10:06.

Worms er en spillserie som sannsynligvis ikke trenger noen introduksjon. De gærne markene har skutt på hverandre med bazookaer, håndgranater, hagle og mer til helt siden 1995. Nå kommer den ultimate samleplaten for deg som vil kjenne litt på nostalgien.

Denne disken inneholder nemlig de tre mest populære Worms-spillene gjennom tidene! Alle tre spillen er også tilgjengelige på Xbox Live Arcade/PS Network, men her er disken for de som liker å ha mark i hylla si. Plata inkluderer både det første og originale Worms-spillet fra 1995, en blanding av de to neste spillene i serien – Worms 2: Armageddon og til slutt en oppgradert versjon av 3D-spillet Worms 4: Mayhem fra 2005.

Nummer en vs nummer to

Det første Worms-spillet er veldig enkelt og greit, og er naturligvis det som la grunnlaget for resten av serien. Våpenutvalget er godt, banene er varierte og grensesnittet er simpelt. Lydene av mark som blir sprengt i lufta er skremmende fortreffelig. Med mange år siden forrige møte med Worms er det definitivt et herlig gjensyn fyllt med minner fra barndommen.

Etter å ha utslettet et visst antall marker fra både snøverden, underverden og i verdensrommet, kaster jeg meg over det andre spillet på plata. Og det er da jeg ikke lenger skjønner vitsen med det første spillet. Armageddon har så mye mer og er så mye bedre. Våpenutvalget er komplett, grafikken og spillbarheten er bedre, samtidig som funksjonsutvalget er mye bredere. Du kan nå velge hvilket språk markene skal snakke, norsk og piratspråk inkludert. Du kan tilpasset laget ditt mye bedre, og spillet har drøssevis av ulike moduser. Dette er rett og slett den beste versjonen av Worms i 2D, og med mindre du er samler eller gigantisk Worms-fan ser jeg ingen grunn til at du trenger det første spillet.

Treigt på nett

Worms er et turbasert spill hvor det bør gå kjapt mellom rundene dersom det skal være noe moro. Med fire spillere online, hvor enkelte har treig oppkobling, blir det fort halvannet til to minutter mellom hver gang det er din tur. Imellom hver runde skal det også ventes på at «health packs» og ammunisjonspakker ramler ned, slik at det er nok av dødtid. Det vil si, hvis du først finner noen å spille med. Over nett på Playstation 3 fant vi ingen spillere i det første Worms-spillet. I toeren var det hele bedre, men det var gjerne de samme spillerne som dukket opp i hver lobby.

Worms er helt klart best lokalt og spilles gjerne sammen med venner. Dersom du vil spille alene er Worms: Ultimate Mayheim perfekt for deg. Spillet er fullstappet av innhold, men du må være åpen for en litt annerledes Worms-opplevelse dersom dette skal falle i smak. Jeg spilte Mayhem på Playstation 2 da det kom ut for en god del år siden, og var ingen stor fan da. Fortsatt gir ikke dette meg Worms-følelsen.

Dette er samleplata for deg som er stor fan. Du får tre Worms-spill på en disk, mens du kan ha nok moro med kun ett av de – nemlig Armageddon. Eneren føles da overflødig, mens 3D-versjonen blir for de spesiellt interesserte. Min mening er at Worms fungerer best på gamlemåten, altså med to dimensjoner. Og da kan du like gjerne laste ned kun toeren. Totalt sett et greit gjensyn med «Banana Bomb», «Holy Hand Grenade» og «Super Sheep».


6/10
Vår karakter
/100
Norsk sum

+ Worms 2: Armageddon inkluderer en DLC og er det ultimate Worms-spillet
+ Alle tre spillene på disk for en rimelig sum

– Worms-originalen føles strengt tatt ikke nødvendig, og 3D-versjonen er egentlig ikke noe særlig
– Tomt for folk og treig nettspilling

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 3
Lansering:
Utvikler:
Utgiver:
Les norske anmeldelser av spillet