VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
Ti fakta om Zelda-serien
Melodier som spilles baklengs og så videre
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 4. September 2012 KL. 10:58.

«The Legend of Zelda»-serien er en av de mest populære spillseriene noen sinne, og kanskje den mest populære på Nintendos konsoller.

Serien både henter og gir til andre spillserier. Her har du ti fakta om serien du kanskje ikke visste fra før av!

– Link er egentlig venstrehendt, men da «Twilight Princess» skulle lanseres til Wii med nye kontrollere måtte de speilvende hele spillet for å matche spillernes behov. I Gamecube-versjonen er han fortsatt venstrehendt.

– «Fairy Fountain»-melodien fra tittelen «Ocarina of Time» er den samme som du hører i «Super Mario Bros 3.» når du inntar oververdenen på nivå tre.

– I 2002 satte «The Wind Waker» verdensrekord for mest forhåndsbestilte spill noen sinne.

– Både «Final Fantasy 1» og «Zelda 2» hadde gravsteiner hvor navnet til hovedpersonen fra «Dragon Quest III» var gravert inn.

– Det eneste spillet i Zelda-serien hvor du ikke møter de såkalte «Octorok»-fiendene er i «Twilight Princess».


Den berømte Octorok, her fra N64-dagene.

– En feil i «Ocarina of Time» gjør at du kan runde spillet på under 22 minutter. Her kan du gå direkte fra «the Great Deku Tree» til å rømme fra slottet i spillets siste fase.

– Hvis du spiller av hovedmelodien i «Skyward Sword» baklengs kjenner du den kanskje igjen. Da blir det nemlig «Zelda’s Lullaby».

– I en tidlig fase av utviklingen av «Ocarina of Time» var tanken å lage spillet i samme stil som «Super Mario 64». Dette var fordi de var redde for å lage et spill som ble alt for stort for Nintendo 64. Tegn til dette kan sees i den siste kampen i «Forest Temple».

– I «Majora’s Mask» finner du en referanse til «StarFox»-spillene. Den andre raden med masker henviser til hovedfigurene i spillet, henholdsvis Fox, Falcon, Peppy, Slippy og Pigma.

– Det eneste spillet i serien som ble lansert for to ulike konsoller er «Twilight Princess». Det ble sluppet samtidig som lanseringen av Wii, men også utgitt til Gamecube.

Flere fakta? Legg igjen en beskjed!

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.