VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Submerged (PS4)
Mange gode ideer, men mangler en del i gjennomføringen
Skrevet av Boris, den 5. August 2015 kl. 10:31.

Jeg hadde store forventninger til dette spillet fra Uppercut Games. Ut ifra traileren å dømme ble vi fristet med flott grafikk, musikk og en engasjerende historie.

Submerged_Screenshot_01

Endelig var spillet utgitt og klar til nedlasting. Innen de første spilleminuttene var dommen klar, her mangler det mye. Introen starter med et søskenpar som legger til kai i en forlatt og oversvømt by.Broren er skadet og det er opp til søsteren å sanke forsyninger fra det åpne landskapet.

Dette gjør du ved hjelp av en kikkert som du sikter rundt med for å markere forsyningskasser på kartet ditt. Så bruker du båt som kan oppgraderes til å navigere deg i vannet. Du legger så til kai ved de enkelte bygningene og klatrer deg til topps.

Klatrebevegelsene minner nesten litt om Assasins Creed, uten å legge for mye i sammenligningen.

 

Ujevnt

Noe av det skuffer med Submerged er hvor hakkete og upolert det fungerer på Playstation. Spillet hakker så ofte at det blir et irritasjonsmoment.

Omgivelsene varierer fra det vakre til det ensformige. På den ene siden av skalaen har du hvaler, djevelrokker og fugleliv som blir solide øyefangere. Motsatt har du med planter som beveger seg unaturlig i vinden og bygninger som følger samme designoppskrift.

Submerged_Screenshot_10

Ja, bygningene ser ofte prikk like ut med den samme overgrodde stilen og de tilfeldig plasserte kantene som man kan klatre i. Dette går på bekostning av utforskningsiveren. Her er det ikke mye man har lyst til å oppdage fordi man har sett det før.

 

Gjentakende

Submerged ble markedsført som et utforskingsspill uten vold. Dette er en ide jeg syntes var interessant nok i seg selv. Dessverre har vi endt opp med et produkt som er gjentakende og fri for utfordringer.

Gjøremålene blir omtrent som det her: Bruk kikkert, klatre opp bygning, lever forsyning til broren, gjenta. Dette blir kjedelig og ensformig.

For fredens skyld, la det nevnes at dette på ingen måte er et bortkastet spill. Jeg er sikker på at flere vil oppleve de mer positive aspektene ved spillet. Vakker musikk, et helt ok konsept med hovedpersonene og muligheten til fri utforsking.

Submerged_Screenshot_02

Men for min del føles hele prosjektet uklart. Her må det noen flere år på bakken hvor man blant annet ser for seg hvordan man kan skape mer liv og engasjement i dette bymiljøet.

Spillet føles uferdig. Altfor mye gjentakelser, både i spillestil, men også i miljøet rundt deg.


5/10
Vår karakter
/100
Norsk sum

+ Spennende dyreliv
+ Gode ideer i bunn
+ Nydelig musikk

- Gjentakende gjøremål
– Like omgivelser

Boris har skrevet denne anmeldelsen.KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:
Utvikler:
Utgiver:
Les norske anmeldelser av spillet