VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
NYHET
Sniktitt: Hearthstone – Heroes of Warcraft
Blizzard tar Warcraft-universet til kortspilling
Skrevet av Christian Reehorst, den 28. November 2013 KL. 18:52.

Hearthstone er et av de nyeste spillene til gigantutvikleren Blizzard. Som så mange andre av spillene deres også er basert på Warcraft-universet med all den historikk og fargerike karakterer det inneholder.

Spillet fikk mye oppmerksomhet på årets Blizzcon, og det har et stadig voksende community av kompetitive streamere og tilskuere. Til alle Blizzard sine spill er forventningene skyhøye, og kanskje særlig til dette spillet for undertegnedes del.

Som tidligere entusiast for tilsvarende spill som Magic: The Gathering er dette noe jeg har ventet en stund på, så da jeg endelig fikk muligheten til å da del i beta-testingen var det bare å juble.

Et sosialt spill

Jeg har altså brukt en god del timer i betaen, der alle funksjoner ikke har vært tilgjengelig, men jeg oppsummerer de delene jeg har fått spilt igjennom.

Constructed-modusen blir litt stillestående og ensformig. Her er det ingen ranking eller noe mål om å spille mot annet enn for å teste decken din, eventuelt skaffe mer gullmynter. Det er selvfølgelig morsomt å forbedre decken, men for det meste er man avhengig av kort fra “expert packs” for å gjøre det, og de kan man bare få gjennom å bruke gull i arena/butikken, eller kjøpe de med ekte penger.

I arenaen er en control-minion-heavy deck vanligvis det tryggeste å gå for, og selv om at spillet allerede har 473 kor føles det langt færre ut, da mange av kortene trenger å kombineres med andre kort for å være gode. Kort-basen kommer selvfølgelig til å ekspanderes, og det er mye potensiale her, men i constructed tipper jeg at nye kortutgivelser vil ha større betydning for meta-gamen i motsetning til arena, for slik arena fungerer i dag er det som regel stand-alone gode kort som gjelder.

In-game-currencies er relativt lett å få tak i. Hver dag har man et daily quest som gir deg mellom 40 til 100 gullmynter, så hvis du spiller litt hver dag, trenger du ikke vinne i arena hver gang for å holde gullsummen til ytterligere arena-besøk oppe.

Som i de fleste andre spill er det morsomst å spille med venner. En ulempe med Hearthstone er at det er umulig å bli venner med tilfeldige personer i spillet, da all kommunikasjon spillere i mellom er via emote-systemet.

Under konstruksjon

Blizzard har annonsert at Hearthstone kommer til både nettbrett og smartphone! Dette er herlige nyheter, og jeg tror formatet vil passe Hearthstone veldig godt (sjekk ut den kinesiske kopien). Andre ting å glede seg til er 2v2, og det ryktes også (ikke bekreftet) at de skal implementere raids der flere spillere sloss sammen mot en boss…

I WILL BE PREPARED!

Alt i alt er Hearthstone et velslipt og vakkert spill med få bugs, spesielt til beta-versjon å være. Den enkle og tegneserieaktige grafikken er akkurat slik vi liker den, med herlige responsive omgivelser man kan leke med, og musikken i spillet setter en behagelig stemning som passer utmerket.

For alle som har spilt noen av Warcraft-spillene er det er hav av gullkorn å fryde seg over igjen og igjen.

Nok skriving, mer spilling – kanskje sees vi plutselig in-game!

Mer lesestoff om Hearthstone:
Reddit har laget en fin guide til spillet
Offisielle nettsider for spillet hos Blizzard

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Christian er 28 år og har stor interesse for spill, og skriver i hovedsak om MMO-spill og lignende for Spillkritikk.no.

 
 
Switch to our mobile site