VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
ANMELDELSE
Sébastien Loeb EVO Rally
Halvveis gjennomført rally
Skrevet av Torstein Ryen-Pettersen, den 20. February 2016 kl. 15:22.

WRC sin konkurrent frontes av selveste Sébastien Loeb, men det blir både spillets høydepunkt og dårligste ankepunkt.

WRC var lenge rallyspill-kongen, med Colin McRae pent plassert ved sin side. Kvaliteten på spillene varierte noe, og WRC så ut til å finne seg til rette med de fleste lisenser og den mest seriøse tilnærmingen. Colin McRae gikk etter hvert videre til å utvikle mer altetende rallyspill gjennom Dirt-serien. Du tenkte kanskje at rallyscenen var mettet, men dengang ei. Denne gang er det vår tids største rallyikon som inntar scenen – med sitt eget spill.

Fullt fokus – på Loeb?

OK. Vi skjønner. Dette er Loeb sitt spill. For selv om rallykongen ikke er så aktiv når man selv sitter bak rattet, er han der og våker over spillets gang. Det er nok at et bilde av ham står på hele høyresiden av menyen når man gjør noen valg før et race, så føler man at spillet handler om hans vei til toppen, og fokuset på hans fabrikk og teamet rundt ham.

I starten av spillet følte jeg at ble presset til å gjøre diverse valg som kunne minne om en sped start hos Citroen, men heldigvis så tar det kort tid før man begynner å se konturene av et større rallyspill hvor man kan ta flere valg, og kanskje velge seg en vei utenom det som virket å bli den uunngåelige prosessen gjennom Citroens bilhistorie, fra de minste bilene til de med mest krefter under panseret. Gjerne også påklistret flest (og størst) sponsornavn.

Lite nytt fra rallyverden

Det er vanskelig ikke å sammenligne dette spillet med både Colin McRae-spillene, samt de nyeste tilskuddene til WRC. Og om jeg tar dette spillet og setter det opp mot WRCs aller nyeste, så faller jeg ned på at de er svært like. Loeb går for en mer stilren og simpel meny, og jeg føler at flere ting i grafikken ikke henger like godt med. Omgivelsene gir ikke den samme følelsen av å kjøre et rally på lik måte som WRC, men likevel fungerer det bra nok til at jeg henger med svingene.

Flyten i spillet er derimot ikke noe jeg velger å juble for. Ladetiden er nesten uutholdelig og dukker opp så ofte at jeg føler at jeg venter like mye som jeg sitter bak rattet midt i et billøp. Med et spill som febrilsk prøver å gi meg fart og spenning, er det dumt at man stadig blir stoppet opp på en slik måte at man ofte mister momentum.

“Sébastien Loeb Rally Evo” gir heller ikke noe særegnet eller nytt når det gjelder turneringsmodus, karriere eller hva det måtte være. Her er alt standard opplegg, og det finnes ikke noen detaljer som gjør at man sperrer opp øynene. Klart det er trygt å falle inn i et opptråkket og trygt spor, men innimellom er det herlig når spill i en helt spesiell sjanger forsøker seg på et sidespor. Noe Colin McRae-serien prøvde på – og klarte.

Same shit, different wrapping

Dessverre så føles det nesten ikke nødvendig med dette spillet. Jeg ser jo at tilhengerne til Loeb kanskje føler at de kommer litt nærmere sitt store idol ved å føle et snev av hans nærver i dette spillet, men la oss være ærlige og si det som det er: Dette spillet er kun et spill i mengden, likt de som allerede har fotfeste i sjangeren.

Man ser det på grafikken, man føler det når man kjører, og jaggu går det litt om hverandre når jeg i en liten periode spilte de to spillene. Likevel synes jeg sirkuset rundt WRC kommer bedre frem, og samtidig fronter rallysporten bedre enn hva “Sébastien Loeb Rally EVO” noen gang klarer. Dessuten så er det litt kjedelig at alle i publikum er en gjeng med uengasjerte figurer som aldri klarer å heve stemningen til et brukbart nivå. Det er nitriste saker.

KONKLUSJON

“Sébastien Loeb Rally EVO” er ingen revolusjon innen rallyspill. Det er bare en kopi av de fleste spillene jeg har spilt gjennom spillhistorien frem til nå. Ikke bare ser det ut som de fleste andre rallyspill, men det føles også ut som det. Dessuten er valgene man har til rådighet kun ting som man har sett i andre tilsvarende spill. Intet nytt, altså. Dessuten er det simple uttrykket til spillet, og i overkant med innlastingstid på de mange banene, ting som trekker helhetsinntrykket ned. WRC er et bedre gjennomført spill, men så har man dette med Loebs avtrykk på dette spillet, da.

Er det verdt å ofre en bedre spillopplevelse kun for å oppleve den samme sporten fra Loebs hode og visjon? Svaret er nei.


5/10
Vår karakter
/100
Norsk sum

+ Enkelt oppsett
+ Rallyløpene gjør jobben

- Kopierer andre lignende spill
– Mye lastetid
– Mangler x-faktoren

Torstein Ryen-Pettersen har skrevet denne anmeldelsen.

32 år, har fagbrev som serviceelektroniker, jobber med produksjon av medisiner. Hatt lidenskap for spill helt siden Commodore 64 og Nintendo 8-bits-tiden. Har tidligere skrevet spill- og filmanmeldelser for X6/ITpro.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:
Utvikler:
Utgiver:
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site