VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
PS3 har nesten tatt igjen Xbox 360
Kun to millioner solgte skiller gigantene
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 2. November 2011 KL. 22:06.

Sony har offentliggjort sine tall for årets andre kvartal, og de viser at giganten nesten har tatt igjen Xbox 360 når det kommer til salg av konsoller.

Microsoft var med lanseringen av sin Xbox 360 helt på tampen av 2005 det selskapet som tok oss med inn i den syvende generasjonen med spillkonsoller. Konkurrentene var på dette tidspunktet langt unna lansering av sine maskiner, slik at selskapet fikk en solid forsprang på konsollfronten.

Per september i år har det blitt solgt 57.6 millioner 360-er på verdensbasis. Sammenligner vi med hovedkonkurrenten Playstation 3, som ble lansert ett år senere i Japan – og nesten halvannet år senere i resten av verden – kan dette forspranget hatt mye å si for Microsofts del. Playstation 3 har per september solgt 55.5 millioner maskiner på verdensbasis.

Til slutt har vi Nintendo på sin side som er i en klasse for seg selv med å ha solgt 88.3 millioner maskiner siden lanseringen i desember 2006.

Når det kommer til penger går det ikke like bra for Sony. Selskapet noterer seg et tap på omtrent 20 millioner dollar for andre kvartal.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.