VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
NYHET
Nitten prosent blir GTA-mordere
Rockstars svar på spill-og-drep-kritikken
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 21. August 2012 KL. 11:21.

Med kun få måneder til lanseringen av det svært etterlengtede Grand Theft Auto 5 ønsker utvikleren å ta et oppgjør med de som legger skylden for mord, massakrer og andre tragiske hendelser over på videospill.

Ifølge Rockstar vil kun 19 prosent av de som spiller GTA5 utføre drap i virkeligheten etter å ha spilt seg igjennom kampanjen.

Ta følgende uttalelse fra en talsmann for Rockstar med en stor klype salt:

– Siden GTA-serien har vært ansvarlig for utallige massakre, knivdrap og ikke minst det fryktelige jordskjelvet i Japan i fjor, så måtte vi gjøre noe.

– Vi har samarbeidet tett med en gruppe psykologer igjennom hele utviklingsprosessen og de har funnet ut at kun nitten prosent av spillerne kommer til å utføre et brutalt drap på familien eller utføre en massakre på skolen sin etter å ha spilt GTA 5. Enda bedre er det at de har funnet ut at de resterende 81 prosentene kun kommer til å utfør mindre kriminaliteten – som å ikke bry seg om skilter.

For øvrig vil også GTA 5 være det første videospillet som på coveret vil informere om de mulige farene ved å spille et slikt spill. ESRB har gjort dette til et krav for samtlige spill fra og med 2014.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.