VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
NYHET
Nitten prosent blir GTA-mordere
Rockstars svar på spill-og-drep-kritikken
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 21. August 2012 KL. 11:21.

Med kun få måneder til lanseringen av det svært etterlengtede Grand Theft Auto 5 ønsker utvikleren å ta et oppgjør med de som legger skylden for mord, massakrer og andre tragiske hendelser over på videospill.

Ifølge Rockstar vil kun 19 prosent av de som spiller GTA5 utføre drap i virkeligheten etter å ha spilt seg igjennom kampanjen.

Ta følgende uttalelse fra en talsmann for Rockstar med en stor klype salt:

– Siden GTA-serien har vært ansvarlig for utallige massakre, knivdrap og ikke minst det fryktelige jordskjelvet i Japan i fjor, så måtte vi gjøre noe.

– Vi har samarbeidet tett med en gruppe psykologer igjennom hele utviklingsprosessen og de har funnet ut at kun nitten prosent av spillerne kommer til å utføre et brutalt drap på familien eller utføre en massakre på skolen sin etter å ha spilt GTA 5. Enda bedre er det at de har funnet ut at de resterende 81 prosentene kun kommer til å utfør mindre kriminaliteten – som å ikke bry seg om skilter.

For øvrig vil også GTA 5 være det første videospillet som på coveret vil informere om de mulige farene ved å spille et slikt spill. ESRB har gjort dette til et krav for samtlige spill fra og med 2014.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

Just Cause 3
75
Lansering: 01. desember 2015

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.