VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Kings Quest – Kapittel 1
Varm og sjarmerende historiefortelling
Skrevet av Boris, den 31. July 2015 kl. 14:09.

Vi begynner i en mørk og rå hule. Legg merke til at hovedpersonen, som mange andre karakterer og omgivelser, er tegnet for hånd. Tegnet for hånd! Dette er med på å gjøre det hele visuelt tiltrekkende på en måte som man sjeldent opplever andre steder.

Ferden fortsetter inn i hulegangen, som er bebodd av en illestemt drage. Oppdraget går ut på å knabbe til deg et magisk speil, men stedet er dekket av farer og logiske utfordringer som må løses. Og veien videre, vel, det magiske eventyrlandet har mer enn nok å by på.

kings1

 

Vakker design

Innen de første minuttene av spillet er det bare et ord som rettferdiggjør opplevelsen, og det er et gispende «wow». Kings Quest er et levende bevis på at moderne spill ikke trenger å være svære buldrestener av produksjoner for å imponere.

Jeg blir trollbundet av spillet. Det er vanskelig å peke på akkurat hva det er. Kanskje det er de nydelige omgivelsene med varme farger og naturkontraster som blir små perler for øye. Eller kanskje det er musikken, fordi den er jo et element i seg selv og nydelig å høre på.

Men vent, det er mer. Humor og sjarm er det nok av i spillet. Ja, jeg endte opp med latterkramper i miniatyr flere ganger. Dialogene er fulle av nydelig komikk som gjør karakterer og møter med mennesker levende. Jeg valgte alltid de «ekstra» dialogalternativene, ikke fordi jeg måtte, men fordi noen saftige vitser ofte ventet som resultat.

 

Koselig nattahistorie

 

Historien blir fortalt på sengekanten mellom en koselig, skjeggete bestefar av en konge og barnebarnet, ei lita jente som heter Gwendolyn. Christopher Lloyd, kjent som den gærne professoren i filmene «Tilbake til fremtiden», er stemmeinnehaver. Og han trekker stemningen opp med en kraftig, men vennlig røst. Skuespillergalleriet ellers er alle av solid karakter og byr på solide stemmeinnspillinger.

kings2

 

Logiske gåter

Ellers er det en rekke logiske gåter man må løse underveis. Disse tilbyr en god kurve i vanskelighetsgrad. Fremgangsmåten ellers i spillet er i en semilukket verden. Progresjonen er bestemt og man følger løyper for hver «quest».

Jeg savner noen forbedringer. Spillet kunne ved noen anledninger hakke og stagnere litt. Et annet moment er med dialoger man har hørt før. Man kan nemlig ikke hoppe over samtaler slik at når man gjør feil, eller velger galt, så må man høre det samme tråkket en gang til. Dette er små flaker som ikke skaper store brudd i spillopplevelsen, men kanskje litt irritasjon.

Kings Quest er et episodisk eventyr hvor det første kapittelet er gjort tilgjengelig nå. Hele konseptet er ny serie, men basert på de opprinnelige spillene fra åttitallet og oppover.

Et spill som er vakkert, både i måten det er designet på, men også av elementene musikk og historiefortelling. Dette er en rik perle for fans av eventyrsjangeren.


8/10
Vår karakter
/100
Norsk sum

+ Nydelig atmosfære
+ Dialoger
+ Logiske gåter
+ Humor

- Noe hakkete
– Mangler mulighet til å hoppe over repeterende dialoger

Boris har skrevet denne anmeldelsen.KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:
Utvikler:
Utgiver:
Les norske anmeldelser av spillet