VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
ANMELDELSE
Gaming-utstyr fra Razer
I sammenheng med utgivelsen av Heart of the Swarm har Razer relansert StarCraft 2-settet sitt bestående av Banshee, Marauder og Spectre. Det vil bare være tilgjengelig i et visst tidsrom, og jeg har vært heldig nok til å få prøve det ut.
Skrevet av Pernille Wangsholm, den 15. March 2013 kl. 11:05.

I sammenheng med utgivelsen av Heart of the Swarm har Razer relansert StarCraft 2-settet sitt bestående av Banshee, Marauder og Spectre. Det vil bare være tilgjengelig i et visst tidsrom, og jeg har vært heldig nok til å få prøve det ut.

PS: Les vår anmeldelse av Heart of the Swarm her.

Headsett – «Banshee»

Banshee er headsettet i denne serien. Ved første øyekast er det ganske stort og klumpete, og kan virke litt upraktisk. Det jeg derimot merket med det samme jeg prøvde det på var at det var bemerkelsesverdig behagelig å bruke. Den faste rammen gjør at det sitter godt på hodet og rundt ørene uten å klemme. Dette kommer fra en som egentlig ikke liker å bruke headset i det hele tatt. Byggemåten får det også til å fremstå som veldig stødig og vanskelig å ødelegge.
Klokkene ligger behagelig rundt ørene og gir god lyd, og både på godt og vondt, lekker en del lyd til resten av rommet. Fordelen er jo at du kan ha headsettet rundt halsen eller på pulten og likevel høre hva som skjer.

Det finnes et hav forskjellige lydprofiler  som følger med, blant annet egne for Campaign, Terran, Zerg og Protos, i tillegg til forskjellige musikksjangre.

Headsettet har en avtakbar mikrofon via minijack som lett kobles av og på.

Alt i alt synes jeg Banshee er et veldig bra headset. Det sitter godt på hodet og det har god lyd. Mine eneste negative ting å trekke frem her er at hvis du tar i eller flytter på klokkene skurrer det i lyden. Dette er uansett hvor lite du fikler, så det kan bli ganske irriterende etterhvert. Banshee er ikke et headset du slenger av og på. Enten bruker du det, eller så ligger det ved siden av deg på pulten, eller rundt nakken.

Lysfeltene på Banshee ligger på øreklokkene, og lyser og blinker i det noe skjer i spillet. Dette er muligens mer til nytte for de andre i rommet eller hvis du er på Lan og vil se tøff ut, men lysene er faktisk innenfor synsvinkelen.

Tastatur – «Marauder»

Tastaturet Marauder har gjennomgått samme makeover som resten av settet. Det et stilrent og kompakt, men det første som slår meg er hvor lite det er. Det minner mer om et stort laptop-tastatur enn et tradisjonelt gamingtastatur. Dette har de gjort ved å flytte på hele numpadden, og sette den sammen med piltastene. Jeg trodde det kom til å bli rart, men med mine små hender var dette bare positivt. Jeg følte heller aldri jeg savnet noen taster, selv om høyresiden har blitt en del mindre.

Tastene i seg selv er ikke mekaniske, som kan være en dealbreaker for mange. Selv med membrantaster føles tastaturet responsivt og behagelig å bruke. Tastene har også en veldig behagelig tekstur, og ligger bra plassert i forhold til hverandre. De er der de burde være. Hele tastaturet er også bygget i en ergonomisk vinkel slik at det er behagelig å bruke over lenger tid.

Gjennom Razer sitt StarCraft 2 program, spesiallaget til alle disse enhetene, kan du bytte rundt på alle mulige taster, og legge inn macroer kjapt, enkelt, og greit. Belysningen fungerer også ypperlig til advarsler, de advarer uten å være irriterende.

En skulle tro at litt av poenget med den lille størrelsen er at det skal være lett å ta med seg, men dette kommer til kort da tastaturet trenger en dobbel USB-tilkobling. Dette er som kjent ofte ikke mulig på laptopper, spesielt når både mus og headset også skal kobles til via USB.

Alt i alt er dette et veldig bra gamingtastatur, men det er ikke mekanisk. Det er også relativt lite og kompakt, noe som fungerer ypperlig for meg med små hender, men det er en fare for at det kan bli lite og kronglete for mange andre.

Mus – «Spectre»

Gamingmusen Spectre har også fått en revamp. Den er liten, lett, fin, og rask. Den er mindre enn din vanlige gamingmus, og ser egentlig ganske annerledes ut enn det du vanligvis får fra Razer. Den er som resten av utstyret dekket opp med lysfelt som lyser ut i fra hva du driver med i spillet. Disse vil jo mesteparten av tiden være dekket av hånden din, så nytteverdien er diskutabel. Den har 5 knapper pluss hjul, altså rimelig standard.

Spectre kan skryte respektable av 5600DPI, og sammen med de ekstra tweekene i akserelasjonen du kan gjøre i programmet det kommer med, er den rask og responsiv.

Alt i alt er dette en fin gamingmus, men ikke veldig spesiell. Den går inn i mengden små, lette og raske gamingmus. Det mest spesielle ved den er utseende, og at den passer så bra inn i resten av serien.  I tillegg til den graverte StarCraft-logoen, selvsagt.

Software

Det som gjør at dette settet virkelig skinner gjennom og går et steg over resten, er Razers StarCraft-spesifike driverprogram som du laster ned fra nettet. Denne vil gjenkjenne hvilke av enhetene du har koblet til, og du har et hav av muligheter. Det er selvsagt det vanlige med å kunne se tastaturlayout, men du kan også omstrukturere alle tastene, og lage macroer til alt du kan finne på til både mus og tastatur.

Du kan endre alt av hastigheter og responsivitet på enhentene dine, i tillegg til fargene på lysene.

Den mer spesifike SC2 delen av det hele ligger i APM og Alerts innstillingene. De forskjellige lysfeltene på alle enhetene reagerer på ting som skjer inni spillet. De vil endre farge ut i fra hvor mange Actions per Minute du har. Om dette er nyttig for folk flest er jo diskutabelt, men det kan være greit for å ha oversikt. Alerts er derimot egentlig utrolig praktisk. Etter litt fikling endte jeg opp med å bare gå for de forhåndsbestemte innstillingene, og var godt fornøyd. Det fungerer slik at du kan sette lysene dine til å blinke i forskjellige farger og forskjellig frekvens ut i fra hva som skjer i spillet. Dette kan typisk være at hvis units utenfor synsfeltet ditt blir angrepet, vil lysene på den korresponderene siden av enhentene dine blinke rødt.

Litt diskoeffekt, men veldig praktisk.

Dette programmet er dessverre også noe av det som ødelegger litt for dette settet. Fra den første lanseringen har det vært en god del problemer der programmet plutselig slutter å virke, eller slutter å gjenkjenne enhentene dine. For meg fungerte alt supert i en time eller to, før jeg skulle koble inn en keypad. Etter dette sluttet programmet å gjenkjenne tastaturet og musen, og ingen mengde eller rekkefølge på avinstallering, restarting, omlegging av kabler, eller nye nedlastinger har fungert. Internett gav heller ikke noe svar, men det er lov å håpe at Razer fikser dette etterhvert.
Enhetene fungerer fremdeles, men per nå er det bare headsettet som reagerer med lys, og jeg får ikke lagt inn noe macroer eller omorganisert på knapper. Det er også fryktelig forvirrende at det bare er headsettet som blinker når noe skjer i mitt tilfelle. Lysene er akkurat innenfor synsfeltet, men det er vanskelig å identifisere at det faktisk er headsettet som blinker og ikke noe i rommet som beveger seg. Denne blinkingen gir mye mer mening når tastatur og mus også gjør det samme. Da får du ikke følelsen av at du er paranoid, spesielt når du sitter alene og spiller midt på natten med ryggen til døren.

Personlig likte jeg dette settet veldig godt, selv om driverprogrammet sluttet å gjenkjenne tastaturet og musen etter en time. Spesielt godt likte jeg tastaturet, og kunne godt tenke meg å bytte ut mitt G15 med en Marauder, mye på grunn av størrelsen og de behagelige tastene. Jeg har som sagt veldig små hender i forhold til din gjennomsnittlige gamer, så det er mulig dette tastaturet vil bli for lite for mange. Banshee gjør det også sterkt, og er et headset jeg gjerne kunne hatt med meg de gangene jeg må bruke headset. Spectre er bra, men jeg føler ikke den stikker seg ut i forhold til mye annet. Det er driverprogrammet som stikker seg ut her, med alle mulighetene for konfigurasjon er dette et flott sett til alle som ønsker seg det lille ekstra fra StarCraft, og som synes det ser råtøft ut. Så er det bare å håpe at Razer fikser småproblemene med det.


6/10
Vår karakter
82/100
Norsk sum

+ Stilrent
+ Behagelig å bruke
+ Veldig nyttig til StarCraft 2

- Skurring i lyd ved bevegelse
– Driverprogram som slutter å fungere

Pernille Wangsholm har skrevet denne anmeldelsen.

21 år, studerer Datateknikk på NTNU og jobber deltid i IT-avdelingen ved NTNU. Har alltid vært interessert i spill, hvor det spilles alt fra MMO på PC til PS3.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:PC
Lansering:12. mars 2013
Utvikler:Blizzard
Utgiver:Blizzard
Alder:16 år +
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site