VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
En halv milliard sinte fugler
Ny milepæl for Angry Birds-skaperne
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 3. November 2011 KL. 00:52.

Dersom du enda ikke har prøvd spillfenomenet Angry Birds er du en av få, skal vi tro de siste tallene fra utvikleren. En ny milepæle er nemlig nådd da spillet har blitt lastet ned over 500 millioner ganger.

Angry Birds ble oppinnelig utviklet for mobiltelefoner og var kun tilgjengelig på disse da det ble lansert i 2009, men er i dag tilgjengelig på en rekke formater. Økningen i antall nedlastinger har vært enorm over kort tid – i september i år var det 350 millioner som hadde lastet ned spillet. Kun to måneder senere har altså ytterligere 150 millioner fått oppfylt sitt ønske om å destruere grønne griser ved hjelp av sinte fugler.

Dette betyr altså at 350 millioner lastet ned spillet i løpet av de to årene, slik at økningen har vært enorm den siste tiden.

Og ikke tro at folk bare har lastet ned spillet uten å bruke det aktivt. Ifølge utvikleren er det hele 30 millioner som spiller hver eneste dag. Total spilletid utgjør over 200 000 år.

Flere steder i verden åpnes det nå butikker som vil selge Angry Birds-relaterte klær og effekter. IGN melder om at det selges omkring to millioner effekter hver eneste måned.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.