VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
EA og The Sims går inn for likestilling
Oslo fagottkor og The Sims 4 på samme flåte i EuroPride
Skrevet av Boris, den 25. June 2014 KL. 13:46.

Mens man i Russland har valgt å sette 18 årsgrense på det kommende spillet The Sims 4 på grunn av at du i spillet kan innlede forhold med samme kjønn, har Electronic Arts i Norge inngått et samarbeid med Oslo fagottkor. Under EuroPride-paraden førstkommende lørdag vil Fagottkoret synge av full hals fra ”simmene” sin flåte.I The Sims 4, som lanseres 4. september, velger du ikke om du er homo- eller heterofil, akkurat som i virkeligheten. Silje Grønli, markedssjef i Electronic Arts, sier The Sims alltid har vært, og alltid skal være, et spill for alle.

– I Russland begrunnes 18-årsgrensen med at barn skal beskyttes mot informasjon som kan være skadelig. Det å inngå et forhold med samme kjønn er altså skadelig i følge russisk lov. Dummere blir det ikke. Vi ønsker derfor å markere vår avstand fra det med en feiende flott flåte i EuroPride sammen med fantastiske Oslo fagottkor, sier hun.

Kontroversiell lov

Andreas Birger Johansen, andrebass i Oslo fagottkor, sier de har inngått et samarbeid med The Sims 4 for å markere avstand fra den kontroversielle loven som gjør det forbudt å promotere homofili i Russland.

– At Russlands homofobe lovgivning får konsekvenser for et uskyldig dataspill er tragikomisk. Vi er ikke et politisk kor, men vi benytter gjerne anledningen til å synge ut for toleranse. Selvfølgelig bør alle kunne velge hvem de er kjærester med i dataspill, slik de kan i The Sims 4, sier han.

The Sims 4

The Sims 4 som kommer til PC i september er spill der du kan skape din egne virtuelle verden via følelsesrike og smarte simmer som våkner til liv gjennom en kombinasjon av fri vilje og det du velger å gjøre med dem. Du kontrollerer simmenes hjerte, kropp og sjel, og gir historiene deres liv.

– I The Sims 4 er du deg selv. Om du ønsker å inngå et forhold til noen av samme kjønn spiller selvsagt ingen rolle. The Sims 4 reflekterer verden på en sunn og naturlig måte. Vi oppfordrer alle til å komme for å heie på oss i paraden. Vi har plass nummer 33 i paraden, avslutter Silje Grønli.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette