VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
De ti bestselgende PS2-spillene
Populære spillserier som solgte mye
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 9. January 2013 KL. 14:03.

Playstation 2 er offisielt pensjonert, da Sony nylig har sluttet å produsere nye maskiner. Kanskje på tide, vil enkelte mene, da vi antar at Playstation 4 er like rundt hjørnet, og det er nesten syv år siden arvtakeren Playstation 3 dukket opp.

Konsollen ble lansert i slutten av år 2000 her i Europa. Siden den gang har det blitt solgt over 155 millioner maskiner av de ulike modellene som har blitt produsert.

På markedet fins det imponerende 10,828 titler for konsollen, ifølge Sony selv. Disse skal samlet ha solgt så mye som halvannen milliard!

Men hvilke spill har solgt mest til den avtagende konsollen? Her er oversikten:

Topp 10 solgte PS2-spill noensinne:

#10: God of War – 4.61 millioner

Startskuddet for en fantastisk serie ble umiddelbart populær. Siden spillet ble lansert i 2005 har det dukket opp flere tilskudd i slakte-serien.

#9: Kingdom Hearts – 4.78 millioner

Rollespillet fra Square som samlet helter fra Disney-universet ble svært populært. Riktignok ble de fleste kopiene solgt i Japan, men dog – et flott spill!

#8: Final Fantasy XII – 5.2 millioner

Final Fantasy-serien er en av de mest populære på Playstation-plattformen. Det syvende spillet seiler inn til en syvendeplass.

#7: Final Fantasy X – 6.6 millioner

Det femte tilskuddet i Final Fantasy-serien ble lansert i 2001 og solgte naturligvis godt. Spillet ligger også høyt oppe på listene til internasjonale Metacritic.

#6: Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty – 7 millioner

Metal Gear Solid ble en solid suksess på den første Playstation-plattformen, og oppfølgeren gjorde det intet dårligere. Solid Snake gjør jobben fortsatt i dag.

#5: Grand Theft Auto 3 – 7.9 millioner

Da den anerkjente GTA-serien tok skrittet til 3D var ikke folk vanskelig å be. Vold, action og en åpen, fri verden var svært populært da spillet ble lansert i 2001.

#4: Grand Theft Auto: Vice City – 9.6 millioner

Og folket ble ikke mettet. Kun ett år senere dukket et nytt 3D-spill opp, og det ble bare mer populært. Motorsykler, skyting og eksplosjoner ble man aldri lei av.

#3: Gran Turismo 4 – 10.7 millioner

Sonys eksklusive bilspillserie ble bare bedre og bedre. Fireren ble lansert i 2004, men grafikken var av futuristisk kvalitet. Bilelskere og hobbykjørere elsket dette spillet.

#2: Gran Turismo 3: A-Spec – 14.8 millioner

Det var en grunn til at folket elsket fireren – de hadde prøvd det første Gran Turismo-spillet til Playstation 2, som solgte så mye at det kåres til det andre bestselgende noensinne.

#1: Grand Theft Auto: San Andreas – 17.3 millioner

Ikke overraskende så var det et GTA-spill som har tronen som bestselgende PS2-spill. San Andreas ble lansert i 2004 og solgte som varmt hvetebrød. Du eier kanskje en kopi av dette spillet?

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.