VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Shadow Warrior
3D Realms gjorde stor suksess med Shadow Warrior på slutten av 90-tallet. Nå er Lo Wang tilbake igjen!
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 7. November 2014 kl. 13:23.

Husker du Shadow Warrior? Det gjør jeg – så vidt. Jeg har noen vage minner fra å ha spilt dette spillet på min fars datamaskin, på slutten av 1990-tallet. Da kan jeg umulig ha vært mer enn 8-9 år, og burde sannsynligvis spilt noe helt annet enn dette, men spillet som jeg husker fra skrivebordet på Windows-maskinen som «Snarvei til SW» var hysterisk morsomt for en gutt som enda ikke hadde blitt introdusert for Pokémon-kort.

Shadow Warrior, som i disse dager slippes til Playstation 4 og Xbox One, er altså en remake av klassikeren far 1997. Det ble opprinnelig utviklet av 3D Realms, som også står bak kultikonet Duke Nukem 3D. Spillet kan på mange måter sammenlignes med dette, ettersom det er snakk om et helt absurd spill med masseslakting og kuk-humor. I Shadow Warrior dreier det seg bare om en ting – og det er å ha det moro. Men er det like moro i 2014 som det var i det tiåret vi ble introdusert for 3D-spill for første gang?

Humor i spill er ikke alltid like lett å få til, uten at det blir for «cheesy» og at spillerne faktisk fatter poengene. Men noe som alltid funker er humor som spiller på sex og vold – i alle fall på 90-tallet. Shadow Warrior er et helsprøtt spill med vitser på kanten og en passe usaklig historie, og jeg ser for så vidt humoren i det, men jeg sliter uansett med å synes at dette er spesielt morsomt. Kanskje har det noe med å gjøre at denne typen spill passet bedre for mange år siden, ettersom spillutviklingen har tatt en helt annen retning i dag.

sw1

For det er ytterst sjeldent at vi ser nylanseringer i dag som følger den samme oppskriften som Shadow Warrior eller Duke Nukem 3D, der det handler om å slakte mest mulig fiender mens man nærmest løper seg igjennom banene uten å egentlig tenke noe særlig over historien. Shadow Warrior kan i beste fall sammenlignes med dagens «hack ‘n slash»-spill, men klarer allikevel på ingen måter å hevde seg med disse, verken på spillbarhet, grafikk, historie eller underholdningsmessig.

Shadow Warrior er lettbeint underholdning, som tidvis føles fritt og befriende, selv om det er meget lineært. Du er bevæpnet med et samuraisverd og skal slakte både demoner og mennesker, og kampene er svært enkle men allikevel morsomme. Når du underveis får tak i flere (og heftige) skytevåpen får spillet også en ny dimensjon, men det er stort sett samme oppskrifta hele veien – bølger med fiender som du skal drepe på best mulig vis.

Vår helt Lo Wang inngår også en pakt med en demon, som gir han tilgang til en rekke superkrefter. Disse må man gradvis «kjøpe» tilgang til gjennom innsamling av krystaller og penger, og det er for så vidt en oppskrift som brukes i spill den dag i dag og fungerer bra. Men at spillet blir ensformig – det skal jeg ikke legge skjul på. Grafikken minner heller ikke om de store «blockbusterne» på Playstation 4, men det føles uansett helt greit å løpe rundt i de asiatiske omgivelsene.

sw2Fra originalen av Shadow Warrior, som ble lansert i 1997 til PC.

Likte du det originale Shadow Warrior eller Duke Nukem 3D, så kan 2014-utgaven være verdt den noe stive prisen på 349 kroner. Det er en hyllest til fansen, men vi som ikke husker 90-tallet og dens spilltitler alt for godt vil raskt merke at spillet følger en gammel oppskrift som ikke gir den samme gleden som dagens spilltitler.


6/10
Vår karakter
0/100
Norsk sum

+ Lettbeint underholdning som tidvis føles morsomt og underholdende

- Tynn historie, enkel spillbarhet, ensformig og “for umoderne”

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:24. oktober 2014
Utvikler:Flying Wild Hog
Utgiver:Namco Bandai
Alder:18 år +
Les norske anmeldelser av spillet