VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Middle-Earth: Shadow of Mordor
Det Ringenes Herre-spillet man har ventet på i alle år.
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 19. November 2014 kl. 16:16.

Denne anmeldelsen kommer lovlig sent, noe som skyldes ubeleilig trøbbel med Playstation 4-konsollen rundt tidspunktet spillet skulle anmeldes. Når problemene da var løst igjen, måtte andre mer aktuelle spill prioriteres. Men ordtaket «bedre sent enn aldri» gjelder vel enda?

Dersom du allerede har fått med deg den norske poengsummen for Middle-Earth: Shadow of Mordor og har lest andre anmeldelser av spillet, så kan jeg først som sist bekrefte at dette spillet er «så bra som alle skal ha det til». Det er et herlig actioneventyr i en stor og åpen verden der man selv kan boltre seg i lekre omgivelser med innholdsrike kamper.

Men et spill basert på Ringenes Herre-universet er nødvendigvis ikke noen suksessoppskrift, noe man har sett gjennom utallige titler tidligere. Denne gangen følger man dog en historie som ikke byr på møter med de kjente og kjære karakterene fra dette universet, foruten om Gollum. Her får man med andre ord oppleve Mordor og Sauron fra et helt nytt ståsted.

mordor2

Det dreier seg som regel om å slakte orker i Middle-Earth: Shadow of Mordor, og man har mange måter å gjøre det på. Spillet er tydelig inspirert av Batman-spillene når det kommer til slåssingen, der man i hektiske omgivelser må kombinere mange forskjellige angrepsknep for å få has på en hær av orker som ofte kan bestå av flere titalls enheter. Etter hvert lukker man gjennom et ferdighetssystem opp nye angrep og ferdigheter, som gjør det enklere å slakte orkene. Samtidig møter man stadig mer avanserte fiender som er vanskeligere å bekjempe.

Friheten i spillet føles meget bra, og kan på mange måter sammenlignes med Assassin’s Creed-spillene. Det er mye klatring, sniking og snikmording her. I enkelte av oppdragene er du nødt til å snike deg bak fiendene for å fullføre, mens andre igjen gir deg en omgang med bueskyting. Generelt så er det varierte oppdrag, og man følger en historielinje med oppdrag samtidig som man kan utføre en rekke sideoppdrag og finne gjenstander for å samle inn poeng til å lære nye talenter og ferdigheter.

Det er heller ikke til å legge skjul på at spillet ser svært bra ut, samtidig som både kampsystem og bevegelse fungerer utmerket. Det er mange måter å drepe en fiende på, og det føles stadig variert når man tar seg til nye områder. Man må plutselig trå varsomt når man befinner seg i en festning slik at alarmen ikke går, og man kan bruke omgivelsene for å senke en gruppe orker på kort tid – i form av å skyte ned et vepsebol eller sprenge bål og kruttladninger.

mordor1

Middle-Earth: Shadow of Mordor er et herlig spill som finner sted i et av de mest interessante universene som noen gang har blitt diktet opp. Kampsystemet fungerer meget bra, og spillet føles gjennomført og bra. Noe ensformig etter 12-13 timer med spilling, men uansett er det moro å utforske den fri verden med massevis av ting å gjøre.


9/10
Vår karakter
76/100
Norsk sum

+ Herlig åpen verden
+ Kampsystemet fungerer bra
+ Action, eventyr og generelt bra underholdning

– Noe ensformig i lengden

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:03. oktober 2014
Utvikler:Monolith
Utgiver:Warner Bros
Alder:18 år +
Les norske anmeldelser av spillet