VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
ANMELDELSE
LittleBigPlanet Vita
LittleBigPlanet fremstår som en av de mest solide titlene til PSVITA i dag. Alexander har gått igjennom spillet.
Skrevet av Alexander Solaat Rødland, den 24. September 2012 kl. 22:04.

Fantasi- og familiespillet LittleBigPlanet ble under og etter sin lansering i 2008 ekstremt godt mottatt av et samlet marked av kritikere og konsumenter. Spillet har til den dag i dag tittelen som et av de mest populære spillene til Play Station 3- konsollen, mye takket være spillets fysikk, musikk og spillbarhet.

Suksess på håndholdt plattform

Med ny og funksjonsrik plattform har LittleBigPlanet inntatt PSVITA, som beholder den samme sjarmen og entusiasmen som tidligere – dog i lommeformat. Spillet tar flittig i bruk den avanserte grafikken som konsollen kan tilby – og ikke minst alle de nye grensesnittene konsollen har å tilby.

Underveis i spillet vil man møte mange nye utvinninger og hinder som må forseres ved bruk av berøringsskjermen. Som på PlayStation 3 (dersom du har investert i et PlayStation Eye) kan du ta dine egne bilder i spillet for å dekorere spillets omgivelser med.

Spillet fremstår mer eller mindre identisk med tidligere utgaver på den stasjonære konsollen, men hvor det er flere nye «minigames» i spillet som krever fingerferdigheter og teknikk som kun en konsoll med touchskjerm kan gi. Spillet er pedagogisk anlagt og gir deg som ny spiller muligheten til å lære alle tips og triks i starten, samt hvordan spillet fungerer på PSVITA når du enten skal snu på konsollen før en brett eller når hindre skal forseres.

Flott grafikk, herlig fysikk, enorm spillbarhet

Med overgangen til en portabel plattform har LittleBigPlanet en stor fordel i PSVITA, som har tilnærmet den samme grafikken som en stasjonær Play Station 3 vil kunne gi. Spillets grafikk er detaljrikt, lekende og innbydende. Med preg av voksen humor, familievennlige figurer og en ikkevoldelig fysikk er spillet en real underholdning – også for øyet.

Spillbarheten forsterkes av de «ufarlige» elementene hvor det ikke betyr timevis av spilling for en liten feil – men snarere en familievennlig innpakning hvor det er enkelt å ta opp en sesjon om du lar junior eller samboer å overta konsollen en time. Alle brettene i spillet kan du ta opp igjen for å hente gjenstander og poeng du ikke fikk med deg tidligere.
For utenom mulighet for multiplayer på en konsoll, kan man også benytte seg av trådløs forbindelse for å spille sammen på samme brett – noe flere av brettene gir gode muligheter for, og inviterer til.

Flere av bonusbrettene gir sin fulle verdi for samarbeid i alle aldre. Her får tetris en ny vri, og mottoet «there is no I in teamwork» gjør underverker. Spillet gir også PSVITA sin fulle rett og samtlige av kontrollmulighetene tas i bruk.

Flere av hindrene krever aktiv bruk av berøringsskjermen og touchpanelet bak, gjerne en kombinasjon av disse. Her er det kreativ tenkning og flott utnytting av spillkonsollens muligheter.

LittleBigPlanet fremstår som en av de mest solide titlene til PSVITA i dag. Spillet gir mange timer med gøyal og kreativ underholdning, hvor du løper rundt på brettene og samler på klistremerker og poengkuler mens du forserer hinder – det ene mer kreativt enn det andre.


9/10
Vår karakter
91/100
Norsk sum

+ Ett av de beste spillene til Vita
+ Utnytter mulighetene

- Der er rett og slett ingenting (muligens litt trege lastetider fra menyen til nytt brett?)

Alexander Solaat Rødland har skrevet denne anmeldelsen.

Produktleder hos ITpro.no og gjesteskribent hos Spillkritikk.no.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation vita
Lansering:19. september 2012
Utvikler:Double Eleven
Utgiver:Sony
Alder:7 år +
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site