VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
GRID 2
Mitt forhold til bilspill er avslappet. Jeg har spilt mange – ikke minst anmeldt en del – og kan lett bruke flere timer på de. Det kan være veldig gøy, men det kan også være ekstremt kjedelig. Favorittene er spill som Burnout Paradise, Forza Horizon og de mer uhøytidelige Need for Speed-spillene hvor det handler om fart og spenning og ikke nødvendigvis realisme. Med en gang det begynner å nærme seg kjøresimulator melder jeg pass.
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 31. May 2013 kl. 11:41.

Mitt forhold til bilspill er avslappet. Jeg har spilt mange – ikke minst anmeldt en del – og kan lett bruke flere timer på de. Det kan være veldig gøy, men det kan også være ekstremt kjedelig. Favorittene er spill som Burnout Paradise, Forza Horizon og de mer uhøytidelige Need for Speed-spillene hvor det handler om fart og spenning og ikke nødvendigvis realisme. Med en gang det begynner å nærme seg kjøresimulator melder jeg pass.

Heldigvis plasserer GRID 2 seg et sted i mellom disse to variantene av bilspill. Det er fartsfylt, actionpreget og morsomt uten at det føles for langt unna virkeligheten med stunthopp, triksing og tilsvarende. Det virker realistisk og gir en god kjørefølelse, uten at det blir et simulatorspill for de som ønsker å kjøre plettfritt. Her gjelder det å gasse på og sladde seg igjennom enhver sving.

Føles kjent, men ganske nytt

Det kommer stadig ut nye bilspill på markedet, en del i de allerede godt etablerte seriene, som pøser ut spill med relativt få forandringer år etter år. GRID 2 er det andre spillet i rebooten av TOCA Touring Car-serien. Som i det første spillet handler det om tunge, tøffe, muskelbunter av noen biler. Her er det ikke snakk om å bygge seg opp en samling av nypolerte luksusbiler – de kommer uansett til å være et vrak etter hvert race. Allikevel er det laget rom for de som liker å tune bilen, style den og gjøre den personlig.

I en spillerdelen spiller vi en klassisk rolle som en ung sjafør på vei frem i racingmiljøet. Vi blir servert varierte løpstyper, som å kjøre en mot en, tidsmålinger og vanlige grupperace. Karrieremodusen er spennende så lenge den varer – men det er selve kjørefysikken som er gull i GRID 2 – selve rammen rundt er så som så. Online fungerer det også meget bra, med daglige utfordringer og mange forskjellige løyper å velge igjennom.

Variert og intenst

Kjøreomgivelsene varierer fra skogsløyper til trange bygater. Fra Amerika til Europa, og kanskje en tur innom Asia. Felles for løypene er at de fleste er trange og har skarpe svinger som det må sladdes igjennom. Når du etter hvert får teken på sladdingen er det en fornøyelse å kjøre runde for runde. Du ligger perfekt i svingen og kommer ut av den med toppfart. Kjøreopplevelsen er faktisk så herlig at jeg nesten ikke kan huske sist jeg hadde det så gøy med å ligge sidelengs med en bil.

Det er altså ikke superrealistisk, men ei heller ikke fri fantasi. Gateløpene er tøffe, så det handler også om å sette konkurrentene på kollisjonskurs. Til slutt kan du ende opp med at kritiske deler av bilen din har blitt skadet, slik at du settes ut av løpet. Heldigvis finnes det en «Flashback»-funksjon som gjør at du kan spole tilbake i bruddstykker av løpet. Det behøves, for i dette spillet er du nødt til å satse i enhver sving dersom du ønsker å komme øverst på pallen.

GRID 2 balanserer herlig mellom fakta og fiksjon. De har skapet et bilspill som verken føles som arkade eller simulator, men en god kombinasjon. Kjøreglade som liker å ligge bred i svingene vil garantert sette pris på dette actionfylte bilspillet –  som faktisk føles litt nytt i en sjanger hvor det har vist seg å være vanskelig å lage et produkt som føles nyskapende. Anbefales.


8/10
Vår karakter
75/100
Norsk sum

+ Ikke for virkelig, ikke for urealistisk. En herlig, fartsfylt kombinasjon som gir deg kjøreglede.

– Karrieremodusen er ikke alt for lang og virker litt oppbrukt. Noen litt for åpenbare bugs i spillet.

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 3
Lansering:31. mai 2013
Utvikler:Codemasters
Utgiver:Codemasters
Alder:7 år +
Les norske anmeldelser av spillet