VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
ANMELDELSE
F1 Race Stars
Tidligere i år testet jeg «F1 2012» fra Codemasters. Nå står «F1 Race Stars» for døren. Førstenevnte var en fantastisk mulighet til å oppleve kjørefølelsen i en Formel 1-bil. Hva kan da sistenevnte tilby? Jo, seig kjøring med tegneserieaktige Formel 1-helter.
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 24. November 2012 kl. 13:26.

Tidligere i år testet jeg «F1 2012» fra Codemasters. Nå står «F1 Race Stars» for døren. Førstenevnte var en fantastisk mulighet til å oppleve kjørefølelsen i en Formel 1-bil. Hva kan da sistenevnte tilby? Jo, seig kjøring med tegneserieaktige Formel 1-helter.

«F1 Race Stars» er altså en kartracing-versjon av Formel 1-sporten. De kjente sjaførene som Michael Schumacher og Fernando Alonso er naturligvis representert, bare i tegneserieformat og med gigantiske hoder. Søtt nok egentlig, dette kan være den perfekte introduksjonen til Formel 1-gærne fedre som på død og liv ønsker at poden skal dele den samme interessen.

Presentasjonen er altså grei. Banedesignet er egentlig veldig bra, med varierte miljøer – som i Formel 1 – fra alle verdensdelene. F1-elementer er ivaretatt, som plutselig regnvær, nødvendige reperasjonsstopp i depoet og den irriterende «safety car». Det er bra. Beklageligvis stopper listen over positive ting med «F1 Race Stars» allerede nå.

Resten er egentlig en tørr og kjedelig affære. Som kartracing basert på F1 har utviklerne sørget for at også styringen er vanskelig. Eller elendig. Det tar en halvtime å gjennomføre en skarp sving, noe som etter min mening er helt feil for et bilspill av denne typen. Tro mot bilene sine, men det skaper en kjørefølelse som ingen kartracere ønsker å se. Kombinerer du dette med den uutholdelige lengden på løpene, sitter du igjen med lite moro. Enkelte baner er så lange og har så mange runder at du kan bli sittende oppmot ti minutter – og det strider mot alt jeg mener en kartracer bør stå for – fart, lettstyrte biler og morsomme items.

«Items», ja. Som resten av spillet er også dette (naturligvis) «Mario Kart»-inspirert. Bare mye dårligere gjennomført. Her snakker vi bobler i forskjellige farger. Bobler som kan slippes bak, varmesøkende bobler eller helt vanlige bobler. Gjenstander for å hjelpe de som havner bakerst er også inkludert, for eksempel «Safety Car» som skal samle feltet igjen. Problemet er at ingen av disse gjenstandene gjør jobben sin skikkelig. Totalt sett er det ingen spenning i å kjøre på en «item block», slik det alltid har vært i de gode, gamle Mario Kart-spillene.

Online eller lokal flerspiller er mulig, men lite benyttet. Før lansering var det tomt på nettet, og jeg inviterer ikke vennene mine til å spille «F1 Race Stars» med meg. For jeg ville heller ikke ønsket å bli invitert til det.

«F1 Race Stars» er i beste fall en nesten godkjent kartracer for aller mest ihugga Formel 1-tilhengerne. Det er rett og slett for dårlig. Styringen og kjørefølelsen er svært skuffende, og det finnes flere langt bedre alternativer på markedet. Kjøp heller «Mario Kart» til et eller annet format, eller sjekk ut «Sonic & All-Stars Racing». Kanskje til og med «LittleBigPlanet Karting».


4/10
Vår karakter
52/100
Norsk sum

+ Banedesignet
+ Et alternativ for yngre F1-fans

– Håpløs kjørefølelse til kartracing å være
– For lange baner/mange runder
– En billig klone

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 3
Lansering:17. november 2012
Utvikler:Codemasters
Utgiver:Codemasters
Alder:12 år +
Les norske anmeldelser av spillet