VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
ANMELDELSE
Driveclub
Visuell fartsglede som ikke tilbyr alt
Skrevet av Boris, den 24. October 2014 kl. 13:55.

 

Driveclub er laget av Evolution Studios, samme gjengen som har gitt oss Motorstorm. At utviklerne har peiling på bil er dermed avklart en gang for alle. Men spørsmålet forblir hvordan denne mer tradisjonelle vrien på bilspill fungerer?

Club i Driveclub innebærer nettopp det navnet tilsier, at man oppfordres til å samle sine nettvenner for å kjøre i fellesskap. Eller det vil si at kjøringen stort sett gjøres hver for seg, men poeng og oppnåelser gir fremgang til klubben som helhet. Har man ikke nettilgang så blir spillopplevelsen raskt ensformig.

Vakkert og brukervennlig

La oss allikevel diskutere det Evolution gjør godt, og det er å levere fart og visuell nytelse. Grafikken er topp og alt fra biler til landskap ser fantastisk ut. Man kan kjøre over inspirerte ruter fra land som India, Storbritannia og til og med Norge. Hvor kult er det ikke at vår egen lille landeflekk er med på listen!

Rent kjøremessig er det hele i en «arcadestil». Feilmanøvrer blir tilgitt og de fleste underlag behandles likt. Dette er langt fra en kjøresimulator. Man oppfordres allikevel til å kjøre pent og kollisjoner eller grøftekjøring gir straff som nedsatt fart eller redusert måloppnåelse.

DRIVECLUB™_20141023191138

Detaljene imponerer, som regel…

Det er allikevel et kick når man mestrer bråsvinger ved å drifte, eller plutselige vendinger ved å forutse bremsepunktet nøye. Perspektivet fra cockpiten gir noen flotte og tro gjengivelser fra bilprodusenten, forvent detaljer som gjenkjennelige instrumenter og dashbord.

Kjedelig nok er ikke verden dynamisk i forhold til vær og vind. Men dette er noe som fortsatt er i utvikling. Jeg vil også klage på lysblending og mørklagte deler av kjøreruta, noen ganger blir man blendet eller formørket til den grad at sikten forsvinner. Kanskje realistisk, men litt i overkant.

DRIVECLUB™_20141023190538

Kunne hatt mer å tilby

Det aller største savnet mitt kommer etter å ha erfart andre bilspill på markedet, som Forza Horizon 2 og Gran Turismo. Driveclub er rett og slett ikke fantasifullt nok til å holde interesse gående over lengre tid. Som enkelspiller kan man velge mellom en turnemodus eller individuelle løp. Hver bane har også skreddersydde mål som man må oppnå og jo flere poeng man får jo flere og bedre biler låses opp.

Men menyen er for tynn. Jeg savner en personlig innlevelse hvor man kan kjøpe og gjøre egne preg på bilene. Da blir man mer knyttet til opplevelsen og ikke minst så får man mer å jobbe mot. Andre spill i sjangeren tilbyr mye mer frihet, tilpasning og valgmuligheter. Her lokkes man ikke tilbake til konsollen etter kjøreslutt.

DRIVECLUB™_20141023190342

Du kan allikevel forvente deg mye pent av biler i alt fra McLaren P1 til Lotus Exige S. Det er stort sett europeiske biler som tilbys og jeg telte meg opp til hele 51 av dem, noe varierende etter hva slags spillpakke man kjøper. Her ligger det også nedlastingsmuligheter. Spillet er også påskrytt med hele 55 baner, så det er variasjon fra løp til løp med andre ord.

Driveclub er for de som setter standarden ved tempo og det visuelle. For dybde og mulighet til å sette personlig preg, må blikket vendes mot andre spill i sjangeren. Jeg mener allikevel at vi har fått et spill som leverer en god kjøreopplevelse, men med innhold som ikke vil holde på interessen over lengre tid.


6/10
Vår karakter
76/100
Norsk sum

+ Godt utvalg av biler og baner
+ Nydelig grafikk
+ God kjøreopplevelse

-Få valgmuligheter og tilpasning
-Enkelspillermodus er lite bygd ut
-Lite innhold

Boris har skrevet denne anmeldelsen.KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 4
Lansering:09. oktober 2014
Utvikler:Evolution
Utgiver:Sony
Alder:3 år +
Les norske anmeldelser av spillet