VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
ANMELDELSE
Dance Central 3
Noe svett og allerede godt varm i kroppen etter en kondisjonsøkt med NIKE + Kinect Training, finner jeg frem danseskoene og gjør meg klar til å teste nok et Kinect-spill. Nå skal det danses til alt fra Justin Bieber til Backstreet Boys. Og jeg som trodde det var kleint å jogge stillestående, alene foran tv-skjermen …
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 12. November 2012 kl. 18:52.

Noe svett og allerede godt varm i kroppen etter en kondisjonsøkt med NIKE + Kinect Training, finner jeg frem danseskoene og gjør meg klar til å teste nok et Kinect-spill. Nå skal det danses til alt fra Justin Bieber til Backstreet Boys. Og jeg som trodde det var kleint å jogge stillestående, alene foran tv-skjermen …

Dance Central 3 er det tredje spillet i serien, og lanseres under to år etter det første spillet. Serien er eksklusiv for Xbox 360 og krever altså Kinect-systemet for å brukes. Min kollega Pernille delte ut syv av ti mulige til Playstation 3-utfordreren «DanceStar Party Hits», som benytter Move-teknologien for å registrere bevegelsene dine. Selv har jeg testet en rekke dansespill til Playstation 3, inkludert forgjengeren «DanceStar Party», men debuterer nå på Kinect. Opptur eller nedtur? Les videre!

Solo – so low…

Gira som jeg er på å komme i gang med rumperistingen bryr jeg meg ikke om å stikke innom øvelsesmodusen. Med stor tro på egne danseferdigheter – jeg har tross alt vært utallige ganger på dansegulvet sene fredag og lørdagskvelder – gjør jeg en kjapp analyse av låtlista før jeg blir kastet ut på scena. Første låt ut er en god gammel klassiker – «Better off Alone» med Alice Deejay. Riktignok er dette en stilig låt å danse til, men jeg velger den nok først og fremst fordi spillet klassifiserer det som en av de enkleste. Og vi er i gang! Høyre, venstre, en fot her, armene i været. Øhhm…

Jeg innser brått at jeg er en elendig danser. Til og med den enkleste låten har bevegelser som for meg er nesten uforståelige. Jeg sliter med å kopiere bevegelsene til danseren på skjermen, og føler meg ufattelig klein der jeg står. Ser jeg virkelig så teit ut på byen – de gangene jeg virkelig prøver å danse bra? Men det verste her er kleinheten av å danse alene, foran tv-skjermen, og heller ikke få noe til å stemme. Jeg innser at det ikke er spillet det er noe galt med, men at det behøves flere deltagere og/eller tilskuere for at dette skal fungere.


Gjør et “Gondol-hopp“! Et hva-for-noe…?

Appellerer til alle

Kleint alene, men garantert like kleint å drite seg ut for en større mengde. Derfor inviterer jeg samboeren med på en danserunde! Hun har heldigvis bedre danserytme enn meg, og bekrefter min dårlige evne med nærmest kontinuerlig hoderisting og fnising.

Nok sutring om mine dårlige danseferdigheter. Det kommer seg kjapt, og spillet har et meget godt og variert låtutvalgt. Dansene varierer svært og sitter som støpt til sangen. Enkelte danser vil du til og med kanskje kjenne igjen – alle kan vel danse «Macarena»? Med svært variert musikksmak finner både jeg og samboeren min låter vi liker. Hovedsakelig finner du hits fra året som har vært, men det er også blitt gjort rom til en del gode klassikere. Det er tydelig at utviklerne mynter seg mot flere målgrupper, og ikke bare de som digger listepop anno 2012.

I motsetning til Move-systemet slipper du å holde en kontroll i hendene når du danser. For en befrielse! Det hele føles med en gang mye mer naturlig, og du kan fokusere på hele kroppen, ikke bare på den ene hånden. Kinect-systemet er svært presist og viser virkelig sin styrke i «Dance Central 3». Du kan selv velge vanskelighetsgrad slik at det definitivt finnes utfordringer selv for den største danseløven. Spillet tilbyr også en egen ”historiemodus” – som jeg tror kun de aller yngste eller Achievement-jegere vil finne glede i.

Spillet gjør mye bra i å fortelle deg hvor og hva du gjør feil. Figuren på skjermen blir markert med rødt på de kropsdelene som ikke fungerer, slik at du kan justere deg inn. Man blir også informert om kommende dansebevegelser på høyresiden av skjermen.


Tre spillere til så kan vi lage OL-ringene!

«Dance Central 3» er noe av det nærmeste du kommer et komplett dansespill. Det er gøyalt, det ser bra ut, det er ekstremt nøyaktig og det har et låtutvalg som vil treffe blink hos de fleste. Selv kommer jeg aldri til å bli noen stor danser, men kommer definitivt til å by gjestene på en dans ved neste vorspiel. For de danseglade er det nemlig ikke noe tvil – «Dance Central 3» kan glatt anbefales.


9/10
Vår karakter
0/100
Norsk sum

+ Som skapt for Kinect (!)
+ Mange låter, varierte låter, varierte danser
+ Rett og slett et meget godt dansespill – knuser Move-konkurrentene på PS3

– Har en følelse av det ligner veldig på de to foregående spillene …
– Skal flere danse samtidig må du leie den lokale hangaren

Bjørn Tore Boquist har skrevet denne anmeldelsen.

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Xbox 360
Lansering:19. oktober 2012
Utvikler:Harmonix
Utgiver:Microsoft
Alder:12 år +
Les norske anmeldelser av spillet