VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
ANMELDELSE
Bioshock Infinite: Burial at Sea
I den første nedlastbare episoden av BioShock Infinite blir vi tatt med til Rapture før byen gikk bananas.
Skrevet av Boris, den 18. November 2013 kl. 16:14.

Bioshock Infinite ble raskt et ekstremt populært spill. Folk hyllet både spillbarheten såvel som historien. Et intrikat plot som for mange opplevdes som litt vanskelig å forstå første gangen man spilte det. Utviklerne så seg ikke lei av det hele og bestemte seg for å lage noe ekstra nedlastbart matriale som de døpte Burial at Sea (BaS).

La det være sagt allerede nå: Skulle du av en eller annen grunn velge å prøve å spille Burial at Sea før du spiller selve hovedhistorien i BioShock Infinite så kommer du til å få problemer med å forstå hva som skjer. Vær også klar over at denne artikkelen inneholder mange spoilere for Bioshock Infinite om du ikke har spilt det enda.

I den nye pakken spiller du igjen Booker DeWitt, men denne gangen i en realitet der han har sitt kontor i Rapture. De som kjenner til serien BioShock vil huske dette som en enorm by under vann der nesten alt er ødelagt og lagt i ruiner. Dette spillet finner sted før byen ble lagt i ruiner, men ikke med mye. De gjør et poeng av å grundig få frem at det er 31. desember 1958 når spillet starter, noe de mer hardbarkede fansene vil huske som natten det oppstod opptøyer og til slutt en borgerkrig i byen om lederskapet.

DLC-pakken betegnes som Episode 1, så historien i spillet fortsettes videre etter slutten på dette. Jeg må innrømme at jeg ikke vet hvor mange episoder som er planlagt, men det er iallfall et flertall.

Avhengig av hvor grundig du leter igjennom alt i alle rom og hvor god tid du tar deg, kan spillet vare alt fra 1.5 – 3 timer kanskje på det meste. Som med Bioshock Infinite så er det god actionflyt i spillet. Det er mye som skjer og det er stadig utfordringer rundt ethvert hjørne.

Fordi historien i Bioshock Infinite ender som den gjør, så er det veldig enkelt å dra småforhastede slutninger til hva som egentlig skjer i BaS. Hvorfor oppsøker Elizabeth Booker i denne virkeligheten? Hva er målet hennes med dette? Det er åpenbart mystiske omstendigheter i spillet allerede i starten. Hun ønsker at Booker gjenforenes med et lite barn, Sally.  Min første tanke var at dette barnet var en av versjonene av Elizabeth, men det blir snart klart at det ikke er tilfellet. Sannheten er en del mer intrikat enn som så.

Problemet med dette er at Bioshock Infinite på mange måter har ødelagt litt for seg selv. Slutten av episoden burde ha vært en kjempebombe, men ble i stedet ikke spesielt overraskende i det hele tatt. Jeg opplevde det ikke helt som det sjokket det kanskje burde ha vært. Når det er sagt så gleder jeg meg veldig til neste episode kommer ut fordi det er både interessant og spennende. Ryktene forteller også om at vi i Episode 2 skal spille som Elizabeth! Her er det bare å  smøre seg med tålmodighet!

Bioshock Infinite: Burial at Sea er en godt gjennomført og detaljert ekstrapakke. Vi utforsker Rapture før det ble til ruiner og opplever bakgrunnen for den dramatiske omvendingen til det Rapture vi har sett tidligere. Historien er interessant, selv om det ikke byr på noen store overraskelser. Til tross for dette er det fremdeles selvsagt for meg at jeg vil ha med meg neste episode også.


7/10
Vår karakter
70/100
Norsk sum

+ Pent og gjennomført
+ Interessant plot
+ Gir deg en ekte cliffhanger på slutten

– Lite kommer overraskende på. Vi har på en måte sett det før.
– Gir deg en ekte cliffhanger på slutten

Boris har skrevet denne anmeldelsen.KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:PC
Lansering:12. november 2013
Utvikler:Irrational Games
Utgiver:2K Games
Alder:18 år +
Les norske anmeldelser av spillet