VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
ANMELDELSE
Assassin’s Creed: Liberation HD
Nerdehjerter frydet seg da det kom to Assassin's Creed-spill i fjor, men anmeldelsene var ikke helt på topp verken for konsollversjonen, eller for Liberation som kom til Vita.
Skrevet av Pernille Wangsholm, den 20. January 2014 kl. 15:02.

Vi skrev om Liberation da, og selv var vi veldig fornøyd. Nå som spillet har kommet til vanlig konsoll er det på tide med enda en anmeldelse.

Aveline de Grandpré, leiemorder.

Selve spillet er nesten akkurat det samme, med unntak av et par nye oppdrag i denne versjonen.

Hvis du allerede eier Vita-versjonen er det altså ikke så mye nytt for deg her. Jeg har forståelse for å ville spille dette på en større skjerm, men det er stort sett alt du vil få ut av det. Har du derimot ikke vært borti Vita-versjonen er dette anmeldelsen for deg.

Du spiller Aveline de Grandpré, en Fransk-Afrikansk rikmannsdatter som har blitt trent av Assassin’s Brotherhood. Velstående dame om dagen, leiemorder om natten.

Det var ikke lett å være mørk i 1700-tallets New Orleans, og selv om Aveline ikke er slave lenger selv, er slavene og slavehandel en stor del av historien i spillet.

Liberation drar nytte av Avelines mangfoldige bakgrunn ved de tre rollene hun kan bytte mellom; Dame, Slave, og Leiemorder. De forskjellige rollene har alle fordeler og ulemper, og brukes til å løse oppgaver. Det er ingen som legger merke til at en slave går rundt i byen midt på lyse dagen, og det samme kan ikke bli sagt om en leiemorder. Spesielt en mørk kvinnelig leiemorder, midt i kolonitiden i USA.

Ubisoft har hele tiden vært klare på at Liberation er et uavhengig spill fra <<Assassin’s Creed: 3>>, selv om handlingen skjer parallelt. Aveline har ingen sammenheng med Desmond Miles, og spillets meta-utgiver er Abstergo Entertainment, noe vi også ser i <<Assassin’s Creed 4: Black Flag>>. Dette gjør en del med spillets gang og med historien, som jeg personlig synes var god og forfriskende. Enkelte vil kanskje føle at dette derfor ikke burde være et <<Assassin’s>> spill i det hele tatt, men jeg tror de fleste vil like det.

Engasjerende og underholdene

Og så til hovedgrunnen for en ny anmeldelse. Klarte Ubisoft å gjøre dette til et fullverdig konsollspill, eller burde det ha holdt seg til håndholdt?

Jeg har ikke spilt Vita versjonen, men hadde jeg ikke visst at dette var en oppskalering så hadde jeg ikke kunne sett det. Grafisk ser det ut som et hvilket som helst annet PS3 spill, uten at jeg har satt meg ned for å sammenligne. Jeg følte ikke at jeg manglet noe. Kontrollene har også blitt overført bra, det føles som et <<Assassin’s>>-spill, og du merker ikke noe til det som før var Vita-spesifikke kontroller.

Alt av kamp og bevegelse er før, og du føler deg fremdeles kjempetøff der du tar noe som egentlig er en omvei via hustak heller enn å gå på bakken.

Historiemessig har dette spillet ikke så mye med hovedserien å gjøre, så det vil nok uansett føles litt som en utstikker. Liberation er også en del kortere, det tok meg 8 timer å komme gjennom hovedhistorien. Det skal sies at dette var nesten sammenhengende spilling, og jeg gjorde nesten ingen sideoppdrag.

Konklusjon

Historien er gripende, og det er aldri tvil om at du bryr deg om det Aveline prøver å gjøre. Det er også første gangen vi har en kvinnelig leiemorder i hovedrollen, og det synes jeg Ubisoft har løst på en flott måte. De har heller ikke gått i fellen av å gjøre dette til et stereotypisk “jentespill”, noe jeg personlig setter stor pris på.

Liberation har gått fra å være et lite spill på Vita som få kunne spille, til å bli et fullverdig medlem av Assassin’s Creed-serien.


9/10
Vår karakter
0/100
Norsk sum

+ Historien
+ Musikken
+ Stor og fin verden

- Hopper litt raskt frem i tid
– Knotete kontroller under vann

Pernille Wangsholm har skrevet denne anmeldelsen.

21 år, studerer Datateknikk på NTNU og jobber deltid i IT-avdelingen ved NTNU. Har alltid vært interessert i spill, hvor det spilles alt fra MMO på PC til PS3.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation 3
Lansering:23. januar 2014
Utvikler:Ubisoft
Utgiver:Ubisoft
Alder:18 år +
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site