VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
ANMELDELSE
Assassin’s Creed 3: Liberation
Utgivelsen av det nyeste Assasin’s Creed har for mange vært høstens store spill lansering, og nerder i alle aldre har sett frem til lanseringsdatoen. Spillet de har lansert denne høsten er ikke ett, men to utgaver. Ett for PlayStation 3 og Xbox 360, og ett eget for den portable Playstation Vita.
Skrevet av Alexander Solaat Rødland, den 6. November 2012 kl. 11:17.

Utgivelsen av det nyeste Assasin’s Creed har for mange vært høstens store spill lansering, og nerder i alle aldre har sett frem til lanseringsdatoen. Spillet de har lansert denne høsten er ikke ett, men to utgaver. Ett for PlayStation 3 og Xbox 360, og ett eget for den portable Playstation Vita.

Nytt spill, nytt univers

Utviklerne (Ubisoft) har siden annonseringen av begge utgavene gått tydelig ut at Vita-utgaven av Assasin’s Creed er et frittstående spill i serien, uavhengig fra Assasin’s Creed 3. Spillet foregår i Orleans, og hendelsene tar sted i slutten av 1700- tallet, like før den amerikanske borgerkrigen finner sted ganske nøyaktig ett århundre før den amerikanske borgerkrigen.

Vi følger personfiguren Aveline de Grandpré, en kvinnelig leiemorder med fransk og afrikansk opphav gjennom et Louisiana preget av slaveri og undertrykkelse. I løpet av spillet vil du også komme over Connor – hovedpersonen i PS3 / X360 utgaven av Assasin’s Creed 3, noe som utfyller historiene til de to konsollene og universene.

Høye krav til konsoll

I likhet med tidligere spill som LittleBigPlanet vi har testet tidligere, er Assasin’s Creed et spill som tar i bruk Vitas mange og spesielle kontrollmuligheter. For ikke å nevne grafikk.

I stor grad oppleves spillet som ekstremt velbalansert, men i store kamper med mange mennesker vil spillet kunne oppleves som hakkete. Til gjengjeld er dette de eneste utfordringene vi møter med spillet på den nye plattformet.

Engasjerende og underholdende

For de av dere som kjenner spillserien, vet man hva mye av innholdet går ut på.

Også i den første utgaven lansert på Vita er det mye som minner om de kjente utgavene og klatring mot utsiktsposter så vel som fotfølging uten å bli oppdaget er blant oppdragene. Det å benytte touchskjermen føles som en inkluderende del av spillet, men vi savner mer aktivitet og bruk av den bakre touchplaten som Vita kan tilby – selv om denne er i bruk fra tid til annen.

En av de mange kuriositetene vi trives med er lommetyveri og rive ned plakater med etterlysning av deg selv (dog, som oftest og enklest i en annen personform). Aveline er i spillet tre skikkelser, en hvor hun kler seg ut til å være en penere dame, slave eller snikmorder.

Hver av disse figurene har sine fordeler og ulemper, men heldigvis er det sjeldent langt til det nærmeste «safe-house» hvor man kan bytte klær og roller. Er man i knipe, kan man finne komme seg dit og bytte til en annen karakter.

Utover i spillet møter du nye utfordringer og du blir stadig trent i å overleve større overfall og gruppeangrep, så vel som det å forfølge en karakter uten selv å bli oppdaget. Kombinerer man det med at man gjerne må utføre oppdraget som en karakter – ettersøkt over hele byen, kan det by på utfordringer.

Spillet er en sterk kandidat for alle dere som har en Vita. Spillet byr på mange timer med krevende underholdning hvor du utforsker områdene rundt, gatene og havnene av Louisiana. Med stor handle- og vandrefrihet kan spillet utforskes i det vide og i det brede, dog, hvor populært det å spille snikmorder på et tog, eller en flyplass mens du venter på neste avgang kan diskuteres.


8/10
Vår karakter
64/100
Norsk sum

+ Velbalansert, bruker Vitas muligheter
+ Stor verden og mye frihet

- Hakkete i store kamper/hendelser

Alexander Solaat Rødland har skrevet denne anmeldelsen.

Produktleder hos ITpro.no og gjesteskribent hos Spillkritikk.no.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:Playstation vita
Lansering:31. oktober 2012
Utvikler:Ubisoft
Utgiver:Ubisoft
Alder:18 år +
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site