VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
VI ANMELDER  Halo 5: Guardians
NYHET
93 prosent piratkopierer PC-spill
Ubisoft vil satse på gratisspill
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 23. August 2012 KL. 11:38.

Ubisoft er et av selskapene i spillbransjen som nylig har markert at de vil satse stort på såkalte «free-to-play»-spill i fremtiden. Årsaken? Fordi piratkopiering av PC-spill er et alt for stort problem.

Selskapet beskriver det hele. Når det kommer til gratisspill fungerer det som regel at selve hoveddelen av spillet er gratis, men dersom du ønsker kan du betale for oppgraderinger, ekstrautstyr og lignende.

Derimot er det kun fem til syv prosent som betaler for å spille «F2P»-spill. Men på den andre siden, så er det også kun fem til syv prosent som betaler for å kjøpe et fullverdig PC-spill. Resten laster det ned ulovlig, forteller Ubisoft-toppsjef Yves Guillemot til Shacknews.

Altså mener Ubisoft at omkring 93 prosent av PC-spillerne har fått tak i spillet sitt uten å betale for det.

De har også flere grunner til å satse på gratisspillene. Det er lettere å forandre innholdet og komme med oppdateringer. I tillegg mener selskapet at denne konsollgenerasjonen har levd for lenge slik at spillerne vil prøve noe nytt.

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.