VI ANMELDER  Lær deg spillereglene for ulike spill på ne..
VI ANMELDER  Logitech G gir gamere nye muligheter
VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
VI ANMELDER  Rise of the Tomb Raider
NYHET
2011 – Årets beste spill
Dette var de beste spillene i år
Skrevet av Bjørn Tore Boquist, den 30. December 2011 KL. 13:37.

2011 er ved veis ende og det er på sin plass å kåre årets aller største godbiter. Riktignok lanseres storspillet Star Wars: The Old Republic i disse dager, men vi har ikke tid til å vente på anmeldelsene av dette spillet og kårer dermed årets spill uten å ta hensyn til Bioware-MMORPGet.

Vi har samlet inn en oversikt over hvilke spill de ulike norske nettstedende (som har hatt kåringer) mener er de tre beste, samt laget en topp fem-liste over de spillene som fikk høyest poengsum på Spillkritikk.no i 2011.

Videre ønsker vi alle en spennende nyttårsfeiring i helgen og ser frem til spillåret 2012!

Gamer.no har kåret de beste spillene innenfor ulike sjangere. Selv om de ikke setter noen total førsteplass, er det tydelig hvilke spill redaksjonen er mest fornøyd med. Battlefield 3 er nevnt som favoritt i fire kategorier, det samme er Portal 2. På en “tredjeplass” finner vi da Skyrim som er redaksjonens favoritt i tre kategorier.

Hos Pressfire.no var Minecraft lenge en kandidat til å stikke av med den gjeveste prisen, men til slutt ble det også hos denne redaksjonen Portal 2 som rørte nærmest hjerterota til spilltesterne. Andre nesten-vinnere hos denne redaksjonen er Batman: Arkham City og Elder Scrolls: Skyrim.

Leserne til Spill.no har fått stemme frem årets spill, og her var den soleklare vinneren rollespillet Elder Scrolls v: Skyrim.

VG Nett har i sitt spillmagasin Level Up kommet frem til at Minecraft var det beste spillet i året som har passert. Skyrim kapret andreplassen, mens det siste tilskuddet i den legendariske Zelda-serien, Skyward Sword, gjorde seg fortjent til en tredjeplass.

Gullstjernen 2011, kåringen til Gamereactor.no, går til Skyrim. På andreplass finner vi krigssimulatoren Battlefield 3 mens Batman har med sitt Arkham City stukket av med bronsemedaljen.

ITavisen fant frem til hele 26 titler som fortjente litt ekstra oppmerksomhet på slutten av året. Også her var det Skyrim som trakk det lengste strået. På andre- og tredjeplass finner vi henholdsvis Batman: Arkham City og PS3-eksklusiven Uncharted 3.

 

Da kan vi helt til slutt se på de fem beste spillene ifølge alle norske kritikere.

97 Batman: Arkham City (X360/PS3 – 11 omtaler)

97 Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS – 8 omtaler)

96 Elder Scrolls V: Skyrim (PC/X360/PS3 – 11 omtaler)

95 Zelda: Skyward Sword (Wii – 9 omtaler)

94 Portal 2 (PC/X360/PS3 – 10 omtaler)

NYLANSERTE SPILL sjekk ut disse

FORFATTEREN hvem skrev dette

Bjørn Tore er redaktør for Spillkritikk.no. I en alder av 22 år har han skrevet anmeldelser av spill i nesten 10 år, siden han begynte sin "nettkarriere" hos ITpro/X6. Er også ansvarlig for utviklingen av nettstedet.