VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
ANMELDELSE
Razer Orbweaver
Orbweaver er den nye keypadden fra Razer, og er overtageren til Nostromo. Den er utstyrt med 20 mekaniske taster med blå brytere, samt et par typiske mustaster til tommelen.
Skrevet av Pernille Wangsholm, den 16. mars 2013 kl. 13:19.

Orbweaver er den nye keypadden fra Razer, og er overtageren til Nostromo. Den er utstyrt med 20 mekaniske taster med blå brytere, samt et par typiske mustaster til tommelen.

En keypad er rett og slett et tastatur redusert til det minste og letteste det trenger å være for gaming. Hele høyreside er tatt vekk, og det er meningen at du skal kunne nå alle tastene uten å trenge å flytte på hånden.

Jeg som aldri har brukt en keypad før var ganske spent på hvordan dette kom til å utarte seg, og etter litt konfigurering og installering av Razers egne drivere var jeg i gang.

Som hånd i hanske

Det første som skal sies er at etter min mening kan du ikke bare bruke en keypad og mus. Jeg hadde hele tiden et tastatur koblet i PCen og liggende litt til siden, både for å kunne programmere de forskjellige tastene på Orbweaver til andre tastaturknapper og macroer, men også til de enkelte knappene jeg ikke visste at jeg trengte før nå.

Konfigureringen i seg selv var veldig intuitiv og grei, og jeg fant etterhvert ut at jeg egentlig ikke trengte å bytte på så mye. Du har tastene som Tab, Shift, Caps, tallene 1-4, og bokstavene frem til R, F, V, akkurat der de burde være. Alt av endringer kan lagres i 8 forskjellige keyset, med en fysisk indikator som forteller deg hvilket som er i bruk, og en knapp til å bytte mellom dem.

Det er også mulighet for å bytte automatisk til et spesifikt keyset når du starter et spill.

Alt dette lagres i skyen og er knyttet til en Razer-synapse konto du lager før du starter. Du kan altså logge på denne kontoen på hvilken som helst PC og være klar til å spille.

Selve Orbweaver består av den del flyttbare og skrubare deler som kan tilpasses brukerens hånd, og skal i teorien gjøre at den passer “alle”. Nå vet jeg ikke om jeg har særdeles små hender, men selv på de minste innstillingene var den egentlig litt for stor. Det var fremdeles brukbart, men jeg merket at det ikke var helt slik det burde være. Dette tror jeg nok ikke er et problem for de fleste, men er du jente og/eller har små hender kan dette være noe å tenke på.

Ettersom jeg ikke fikk testet akkurat dette aspektet perfekt selv måtte jeg outsource, og jeg kan bekrefte fra mine mannlige venner at den kan stilles inn perfekt.

Når du først har stilt inn Orbweaver perfekt til din hånd og har konfigurert knappene er du klar for å spille.

Spillbarhet

Driveren kommer med et eget add-on til WoW som den spør om du vil laste ned.

Nysgjerrig på hvordan det kom til å fungere med et halvt tastatur til et MMO spill, hev jeg meg rundt for å teste. Overraskende nok fungerte alt ganske greit helt fra starten.

Vel inne i spillet får du et eget vindu som viser deg alle knappene på Orbweaver og hva de gjør. Symbolene som ble brukt var litt forvirrende til å begynne med da er ikke direkte linket opp til abilities. Jeg valgte å hoppe rett i det i stedet for å tukle alt for mye disse, og fant fort ut at alt egentlig var plassert akkurat der jeg ville ha dem. Nå kan jeg ha vært heldig med keybindings fra før, men jeg fikk brukt alle abilities uten noe problem. Shift og Tab var også der de burde være. Litt panisk i begynnelsen, men jeg kom fort inn i det. Til vanlig spilling fungerer dette supert, men det blir kronglete med en gang du må kommunisere med andre spillere. Derfor, ha et vanlig tastatur i bakhold.

Jeg prøvde meg en kort tur innom strategispill i form av StarCraft, men det måtte jeg fort gi opp. Denne typen spill har rett og slett alt for mange knapper og kommandoer til at du effektivt kan gjøre det med et halvt tastatur.

Spillformen Orbweaver eksellerer på er Single Player Adventure av typen Far Cry 3 og Bioshock-serien. Spill der du hele tiden sitter med venstre hånd godt plassert på WASD og tastene rundt. Alt ligger innenfor rekkevidde, hånden ligger behagelig og du slipper å flytte på den. Til dette formålet synes jeg faktisk Orbweaver var drastisk mer behagelig å bruke enn et tradisjonelt tastatur.

Selve knappene er raske og responsive, alt du forventer av et mekanisk tastatur. I motsetning til mange andre bruker Razer blå brytere i storparten av tastaturene sine, også i Orbweaver. Mange ser på blå brytere mest som “skrive”-brytere i stedet for gaming, men jeg har egentlig ingenting å utsette, og var godt fornøyd.

Orbweaver gjør det den sier den skal gjøre, og den gjør det bra. Jeg har egentlig ingenting negativt å komme med her, bortsett fra at jeg gjerne skulle sett en litt mindre utgave for oss på den nedre enden av skalaen på håndstørrelse.
Jeg tror nok en keypad er for de spesielt interesserte og ikke noe den gjennomsnittlige gamer ville brukt så mye, men for de som ville brukt det er Orbweaver absolutt et bra valg.


9/10
Vår karakter
82/100
Norsk sum

+ Gjør det den skal
+ Behagelig
+ Responsivt
+ Konfigurerbart

- Litt stort

Pernille Wangsholm har skrevet denne anmeldelsen.

21 år, studerer Datateknikk på NTNU og jobber deltid i IT-avdelingen ved NTNU. Har alltid vært interessert i spill, hvor det spilles alt fra MMO på PC til PS3.

KJØP SPILLET se billigste pris

Fant ingen priser for dette spillet. Dette kan komme av at spillet ikke er i fysisk salg på nettbutikk, eller at det kun tilgjengelig på konsollenes egne markedsplasser.

SPILLINFO alt om spillet

Testet på:PC
Lansering:12. mars 2013
Utvikler:Blizzard
Utgiver:Blizzard
Alder:16 år +
Les norske anmeldelser av spillet
 
 
Switch to our mobile site