VI ANMELDER  Dark Souls III
VI ANMELDER  Sébastien Loeb EVO Rally
VI ANMELDER  Football Manager 2016
VI ANMELDER  Fallout 4
VI ANMELDER  Call of Duty: Black Ops III
VI ANMELDER  Guitar Hero Live
Spillkritikk.no er utviklet med ett mål for øyet: å gjøre det så enkelt så mulig for deg å finne de gode spillene. Hvordan? Vi leser over alle norske spillanmeldelser og konverterer kritikernes karakter til vår 100-poengsskala. På denne måten har du kun et tall å forholde deg til.

Fra 2012 tester vi også spillene på egen hånd.

Konseptetet
Vi søker igjennom norske nettsteder og henter anmeldelsene derifra. Basert på deres vurdering omgjør vi totalkarakteren til en skala som går fra 0-100 poeng, hvorav 100 er best. Vi setter sammen poengsummene fra de ulike nettstedene og finner gjennomsnittet. Ettersom det norske spillmarkedet ikke er alt for utvidet, har vi satt en grense på minimum fire ulike vurderinger før vi setter en totalscore. Samtidig, for en mest rettferdig vurdering, må et spill ha blitt anmeldt av minst åtte ulike kilder for å havne i «bestenoteringene».

Å hente inn anmeldelser fra alle spill årevis tilbake ville vært en gigantisk og omfattende jobb. Fokuset vårt har vært å samle inn data fra alle spill som ble lansert fra og med 2008 og deretter følge opp med friske oppdateringene fra 2012 og de neste års lanseringer.

Slik fungerer systemet
Spillene får altså en poengsum fra 1 – 100. For å gjøre det enkelt for deg, deler vi også ut en farge til spillet, hvorav rød er dårlig, orange er gjennomsnittelig mens grønt er godt.

90-100 Klassiker; et av de beste på markedet. [ 6 / 6 ]
75-89 Vurdert som et av de bedre spillene. [ 5 / 6 ]
60-74 Miksede meninger, stort sett positive. [ 4 / 6 ]
40-59 Et spill vurdert til midt på treet. [ 3 / 6 ]
20-39 Vurdert som et av de dårligere spillene. [ 2 / 6 ]
0-19 Bruk heller pengene på noe annet. [ 1 / 6 ]

De fleste av de norske nettstedene som anmelder spill bruker en 6-poengsskala, mens noen deler ut fra 1-10. I sistenevntes tilfelle er det en enkel sak å konvertere poengsummen til vår skala; du ganger den simpelthen med ti. Vi omgjør terningkastene utfra en forhåndsdefinert skala, men leser også igjennom anmeldelsene slik at vi kan sette en score avhengig av om anmeldelsen gir uttrykk for at det er for eksempel en god eller en dårlig femmer.

Hvilke nettsteder henter vi anmeldelser fra?
Listen nedenfor viser nettstedene. Vi gjør oppmerksom på at denne stadig kan endres.

VG Nett Pressfire Gamer.no Gamereactor ITavisen Adressa.no
Multigamer NRK P3 Spillmagasinet Spill.no Tendografen Gamersweb
Spillbyen Spillfeber.no Aftenposten ITpro Xboxlife ArcticNova.org
Aftenbladet VG Level Up Barnevakten Radio Revolt Spiller1.net Rad Crew

Mangler det et du mener bør være med, eller driver du en seriøs spillside? Kontakt oss og fortell.

Annonsere på Spillkritikk.no
For en rimelig sum kan du promotere din vare/tjeneste på en nettside som er et knutepunkt for gamere. Våre besøkende er både den harde kjernen, som sjekker ut hvilket poengsum de nylanserte spillene har fått, samt familieoverhodene som skal kjøpe spill i gaver til enten sine egne barn eller andre. Da er Spillkritikk god og ha.

I tillegg til våre faste annonseplasser kan vi tilpasse etter behov. Det for eksempel mulig med heldekkende annonse som en ramme rundt selve nettstedet. Kontakt oss for opplysninger om nettstedet, besøkstall etc.
Send oss en e-post for prisforslag eller ring for en uforpliktende samtale.

Bjørn Tore Boquist
Ansvarlig redaktør
+47 90 87 03 12
BjornTore@Spillkritikk.no
André Boquist
Markedsansvarlig
+47 92 88 27 53
Andre@Spillkritikk.no

Du kan også bruke kontaktskjemaet nedenfor.

Skribenter
Vi har alltid plass til dyktige skribenter i redaksjonen vår. Dersom du føler du er den rette, ta en titt på denne lenken.

Kris Leslie Munthe
Skribent| Kris@Spillkritikk.no

26 år, utdannet lærer og trives med det. Begynte med Nintendo 8-bit, gikk over til Sega Dreamcast, Playstation I og II og endte til slutt opp med Xbox 360. Skriver også filmanmeldelser og digger det meste innen Sci-fi.

Torstein Ryen-Pettersen
Skribent | Torstein@Spillkritikk.no

30 år, har fagbrev som serviceelektroniker, jobber med produksjon av medisiner. Hatt lidenskap for spill helt siden Commodore 64 og Nintendo 8-bits-tiden. Har tidligere skrevet spill- og filmanmeldelser for X6/ITpro.

Geir Kihle Hanssen
Skribent | Geir@Spillkritikk.no

28 år, hatt spill som hobby siden det lå en Nintendo 8-bit under juletreet for 20 år siden. Har skrevet anmeldelser for ITpro/X6.no. Studerer Master Informatikk på NTNU og jobber deltid på IT-avdelingen ved NTNU.

Pernille Wangsholm
Skribent | Pernille@Spillkritikk.no

21 år, studerer Datateknikk på NTNU og jobber deltid i IT-avdelingen ved NTNU. Har alltid vært interessert i spill, hvor det spilles alt fra MMO på PC til PS3.

Kontaktinformasjon
Spillkritikk.no er registrert som et enkeltmannsforetak i enhetsregisteret med organisasjonsnummeret 996 802 744.
Du får tak i oss ved å sende en e-post til «post@spillkritikk.no», eller direkte på telefon som beskrevet ovenfor. Du kan også benytte deg av skjemaet nedenfor.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

MeldingSwitch to our mobile site